Skip to main content

Mâine începe Postul Adormirii Maicii Domnului

Creștinii ortodocși au lăsat, astăzi, sec pentru Postul Adormirii Maicii Domnului. Anul acesta, postul începe în data de 31 iulie, și nu în prima zi a lui august, întrucât 1 august cade într-o zi de miercuri. Sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului este cea mai cunoscută zi de cinstire închinată Preasfintei Fecioare din tot anul liturgic. În mod firesc, Biserica a rânduit o perioadă de postire întru întâmpinarea acesteia, spre a ne aminti de virtuțile Născătoarei de Dumnezeu, cea plină de har, dar și de postul cu care ea însăși s-a pregătit pentru ceasul despărțirii de această lume. Sfântul Simeon al Tesalonicului precizează că postirea de la început de Gustar este dedicată nu doar sărbătorii mariale, ci și praznicului Schimbării la Față a Mântuitorului Hristos. Sărbătoarea de pe 6 august este „aducătoare de lumină”, iar praznicul din data de 15 pricinuieşte „milostivire și solire pentru noi”. Din punct de vedere istoric, postul de la începutul lui Gustar a apărut odată cu statornicirea sărbătorii Adormirii Maicii Domnului, după Sinodul al IV-lea Ecumenic de la Calcedon, din anul 451. În Postul Sfintei Mării, la Catedrala Patriarhală va fi oficiat zilnic Paraclisul Preasfintei Născătoare de Dumnezeu, imediat după Vecernie. Slujbele sunt transmise pe posturile TRINITAS, dar și LIVE, pe paginile de Facebook și YouTube ale televiziunii Patriarhiei Române.

Această emisiune este disponibilă doar prin generozitatea dumneavoastră! Intră pe donatii.trinitas.tv și ajută-ne să aducem lumina credinței în sufletele românilor de pretutindeni, făcând o donație pentru susținerea programelor noastre! Numele donatorilor vor fi pomenite la altarul Catedralei Patriarhale din București.

Abonează-te la canalul de YouTube TRINITAS TV, dând un simplu click aici.

Pentru mai multe emisiuni de suflet, vizitează site-ul TRINITAS TV
Abonează-te pentru a viziona emisiunile TRINITAS TV pe rețelele de socializare:
Facebook
Instagram
TikTok
SoundCloud
Telegram

SUSȚINE TRINITAS TV

Dacă ți-a plăcut această emisiune susține-o într-un mod concret, rapid și sigur. Donează pentru activitatea TRINITAS TV utilizând cardul bancar, Apple Pay sau Google Pay.

Donează acum!
Adaugă comentariu

Emailul tău nu va fi publicat. Cămpurile obligatorii sunt marcate cu *.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.