Skip to main content

O nouă emisiune filatelică: „Muzeele spiritualității. Mănăstirea Putna”

Romfilatelia a introdus astăzi în circulație emisiunea filatelică „Muzeele spiritualității. Mănăstirea Putna”, cu tema tezaurul spiritual. Emisiunea este compusă din patru mărci poștale și un plic „prima zi”. Mănăstirea Putna are unul dintre cele mai bogate și valoroase muzee ale spiritualității, păstrând multe obiecte din vremea Sfântului Voievod Ștefan cel Mare printre care manuscrise, obiecte de cult, broderii și țesături, orfevrărie și ceramică. Emisiunea filatelică marchează 520 de ani de la trecerea în veșnicie a marelui voievod, un moment comemorativ important al istoriei și credinței neamului românesc. Mărcile poștale ale emisiunii reproduc în imaginile lor patru exponate de mare valoare: Coroana lui Ștefan cel Mare, Acoperământul de mormânt al Mariei de Mangop, Cădelnița dăruită de Ștefan cel Mare în data de 12 aprilie 1470 și Ferecătura din 1487 a Tetraevanghelului scris de Nicodim. Imaginea plicului „prima zi” reproduce scena votivă din Tetraevanghelul din 1473. Emisiunea „Muzeele spiritualității. Mănăstirea Putna” este disponibilă în rețeaua magazinelor Romfilatelia din București, Bacău, Brașov, Cluj-Napoca, Iași, Timișoara, precum și în magazinul online romfilatelia.ro

Această emisiune este disponibilă doar prin generozitatea dumneavoastră! Intră pe donatii.trinitas.tv și ajută-ne să aducem lumina credinței în sufletele românilor de pretutindeni, făcând o donație pentru susținerea programelor noastre! Numele donatorilor vor fi pomenite la altarul Catedralei Patriarhale din București.

Abonează-te la canalul de YouTube TRINITAS TV, dând un simplu click aici.

Pentru mai multe emisiuni de suflet, vizitează site-ul TRINITAS TV
Abonează-te pentru a viziona emisiunile TRINITAS TV pe rețelele de socializare:
Facebook
Instagram
TikTok
SoundCloud
Telegram

SUSȚINE TRINITAS TV

Dacă ți-a plăcut această emisiune susține-o într-un mod concret, rapid și sigur. Donează pentru activitatea TRINITAS TV utilizând cardul bancar, Apple Pay sau Google Pay.

Donează acum!
Adaugă comentariu

Emailul tău nu va fi publicat. Cămpurile obligatorii sunt marcate cu *.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.