Skip to main content

Noaptea Muzeelor la Sate, ediția a doua, va avea loc sâmbătă, 31 august

Muzee și case memoriale, șantiere arheologice, grădini zoologice din satele și comunele din țară își vor deschide porțile, și în acest an, în cadrul evenimentului „Noaptea Muzeelor la Sate”. În ultima zi a lui august, pasionații de istorie și de tradiții vor putea participa gratuit la proiecte educative și culturale în cadrul celor 118 instituții din 29 de județe, înscrise deja în proiect. Dragoș Neamu, manager Noaptea Muzeelor la Sate, a afirmat că: „după un debut spectaculos cu aproape 200 de instituții muzeale participante anul trecut, pregătim în cadrul evenimentului de anul acesta implementarea unor proiecte punctuale de recuperare a patrimoniului uitat sau abandonat în podurile caselor și în cotloanele gospodăriilor țărănești”. De asemenea, organizatorii doresc, prin intermediul proiectului, să le deschidă orizonturi culturale și copiilor și tinerilor din comunitățile rurale. Demersul este inițiat și coordonat de Rețeaua Națională a Muzeelor din România și co-finanțat de AFCN. Inițiativa completează Noaptea Europeană a Muzeelor. Succesul de care s-a bucurat evenimentul cultural în fiecare an a determinat Rețeaua Națională a Muzeelor din România să propună publicului o nocturnă muzeală dedicată exclusiv patrimoniului cultural din spațiul rural românesc. Lista completă a instituțiilor participante poate fi consultată pe site-ul noapteamuzeelor-la-sate.ro.

Această emisiune este disponibilă doar prin generozitatea dumneavoastră! Intră pe donatii.trinitas.tv și ajută-ne să aducem lumina credinței în sufletele românilor de pretutindeni, făcând o donație pentru susținerea programelor noastre! Numele donatorilor vor fi pomenite la altarul Catedralei Patriarhale din București.

Abonează-te la canalul de YouTube TRINITAS TV, dând un simplu click aici.

Pentru mai multe emisiuni de suflet, vizitează site-ul TRINITAS TV
Abonează-te pentru a viziona emisiunile TRINITAS TV pe rețelele de socializare:
Facebook
Instagram
TikTok
SoundCloud
Telegram

SUSȚINE TRINITAS TV

Dacă ți-a plăcut această emisiune susține-o într-un mod concret, rapid și sigur. Donează pentru activitatea TRINITAS TV utilizând cardul bancar, Apple Pay sau Google Pay.

Donează acum!
Adaugă comentariu

Emailul tău nu va fi publicat. Cămpurile obligatorii sunt marcate cu *.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.