Skip to main content

Brâul Maicii Domnului și moaștele Sfântului Iosif de la Partoș au ajuns la Mănăstirea Văcăreștii Noi

La 300 de ani de la sfințirea Mănăstirii Văcărești, demolată de regimul comunist în anul 1986, istorica vatră monahală renaște în localitatea Lumina din județul Constanța. Proiectul de readucere la viață a mănăstirii a început în anul 2020, iar mâine va avea loc târnosirea paraclisului noului așezământ și sfințirea pietrei de temelie a bisericiiașezământului. Evenimentele liturgice au început de aseară, când Înaltpreasfințitul Părinte Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, alături de clerici și credincioși, au întâmpinatBrâul Maicii Domnului, de la Mănăstirea Kato Xenia, din Grecia, și racla cu moaștele Sfântului Iosif cel Nou de la Partoș, adusă de la Catedrala Mitropolitană din Timișoara. Delegațiile care au însoțit sfintele moaște au fost conduse de Înaltpreasfințitul Părinte Iacov, Mitropolit de Mytiline și de Preasfințitul Părinte Paisie Lugojeanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Timișoarei. După ce au fost purtate în procesiune cele două racle au fost așezate spre închinare.

Această emisiune este disponibilă doar prin generozitatea dumneavoastră! Intră pe donatii.trinitas.tv și ajută-ne să aducem lumina credinței în sufletele românilor de pretutindeni, făcând o donație pentru susținerea programelor noastre! Numele donatorilor vor fi pomenite la altarul Catedralei Patriarhale din București.

Abonează-te la canalul de YouTube TRINITAS TV, dând un simplu click aici.

Pentru mai multe emisiuni de suflet, vizitează site-ul TRINITAS TV
Abonează-te pentru a viziona emisiunile TRINITAS TV pe rețelele de socializare:
Facebook
Instagram
TikTok
SoundCloud
Telegram

SUSȚINE TRINITAS TV

Dacă ți-a plăcut această emisiune susține-o într-un mod concret, rapid și sigur. Donează pentru activitatea TRINITAS TV utilizând cardul bancar, Apple Pay sau Google Pay.

Donează acum!
Adaugă comentariu

Emailul tău nu va fi publicat. Cămpurile obligatorii sunt marcate cu *.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Emisiuni recente