Skip to main content

Cum pot să îndrept pașii copilului meu către Biserică?

Protoiereu Gheorghe Colțea, protopopiatul de Bran-Zărnești, Arhiepiscopia Sibiului

SUSȚINE TRINITAS TV

Dacă ți-a plăcut această emisiune susține-o într-un mod concret, rapid și sigur. Donează pentru activitatea TRINITAS TV utilizând cardul bancar, Apple Pay sau Google Pay.

Donează acum!

Un comentariu

  1. Maria, Suceava

    Așa după cum părinții, bunicii și toate persoanele mature țin legătura cu biserica și participă la sfintele slujbe, aceeași bună deprindere trebuie însuflată și copiiilor. Exemplul personal e grăitor, cum auzim la Pilde:” să vorbească faptele tale”, dar nu este de ajuns exemplul personal, deloc nu este în de ajuns. Avem la îndemână o singură metodă eficientă, cu rezultate imediate, metoda este aceasta: hotărârea tare și acțiunea imediată, exprimându ne autoritatea de creștin și de părinte în mod imperativ. Aceasta o știm din Vechiul testament, cum auzim citindu se în biserici în Postul Mare:” nu l lăsa în voia lui la tinerețe și nu trece cu vederea greșalele lui”, și iarăși ne spune Sf. Scriptură să creștem copiii ” în frica și certarea Domnului”. Părintele Cleopa ne readuce în memorie învățătura sfinților care zice:” copilul crescut în necredință, o fiară crește lângă casă, o sălbăticiune”. Copilul să aibă noțiuni de rugăciune, de post, să știe ce nseamnă păcatul, să fi auzit de moarte și judecată. Din nefericire, ne iubim copiii cu iubire falsă. Acel om își iubește copiii care i pune în fața Domnului său, întru frica și certarea Domnului. După același vestit părinte Cleopa, cei mai mari profesori de religie sunt tata și mama. Nu există sub soare, pe toată suprafața pământului alt loc unde să putem fi în duminici și sărbători decât la Sf. Liturghie, într o biserică, noi dimpreună cu fiii noștri.

    Zice Mântuitorul Iisus Hristos în Evanghelia Sa:” dacă voi, răi fiind, știți să dați fiiilor voștri daruri bune”, iar Sf. Apostol Pavel ne spune:” nu fiți copii cu mintea”, iată cât de lămurit ne învață să nu lăsăm copiii la mintea lor, iar noi să învățăm să nu fim copii cu mintea”. Același slăvit Apostol ne învață să i ferim pe copii de prieteniile cele rele atunci când zice:” prieteniile rele strică obiceiurile cele bune”, iar Sf. Ioan Gură de Aur zice:” vorbele rele strică mințile cele bune ale tinerilor”.

    Învățătura Sf. Apostol Pavel o putem considera ca o pecete a viețuirii noastre:” nu fiți copii cu mintea”. Iată metodă de a îndrepta pașii copilului la biserică:” nu l lăsa în voia lui la tinerețe și nu trece cu vederea greșalele lui”. Și Sf Apostol Pavel zice:” și voi părinților creșteți copiii în învățătura și certarea Domnului”.

Adaugă comentariu

Emailul tău nu va fi publicat. Cămpurile obligatorii sunt marcate cu *.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.