Skip to main content

Maria, regina tuturor românilor

La data de 29 octombrie 1875, în Regatul Marii Britanii, se năștea Maria Alexandra Victoria de Saxa-Coburg și Gotha, cea care avea să devină, peste ani, Regina Maria a României.
Regina Maria a intrat de mult timp în istorie, fiind recunoscută ca una dintre cele mai influente și puternice personalități, cu efecte pe termen lung asupra istoriei României moderne. A contribuit la modernizarea statului, a societății românești, a instituțiilor și chiar a vieții culturale. În același timp, Regina Maria a intrat și în mitologie, iar aceste două aspecte sunt dificil de separat. Personalitatea, carisma și gesturile publice ale Reginei Maria de-a lungul vieții s-au transformat într-un fel de folclor, într-o sumă de legende care persistă în societatea românească.
Despre imaginea istorică și despre imagologia creată în jurul Reginei Maria, vom discuta astăzi cu Lect. univ. Oana Ursache, de la Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava.

#ReginaMaria, #IstoriaRomaniei, #OanaUrsache, #UniversitateaSuceava, #PersonalitatiIstorice, #IstoriaModerna, #Romania

Această emisiune este disponibilă doar prin generozitatea dumneavoastră! Intră pe donatii.trinitas.tv și ajută-ne să aducem lumina credinței în sufletele românilor de pretutindeni, făcând o donație pentru susținerea programelor noastre! Numele donatorilor vor fi pomenite la altarul Catedralei Patriarhale din București.

Abonează-te la canalul de YouTube TRINITAS TV, dând un simplu click aici.

Pentru mai multe emisiuni de suflet, vizitează site-ul TRINITAS TV
Abonează-te pentru a viziona emisiunile TRINITAS TV pe rețelele de socializare:
Facebook
Instagram
TikTok
SoundCloud
Telegram

SUSȚINE TRINITAS TV

Dacă ți-a plăcut această emisiune susține-o într-un mod concret, rapid și sigur. Donează pentru activitatea TRINITAS TV utilizând cardul bancar, Apple Pay sau Google Pay.

Donează acum!
Adaugă comentariu

Emailul tău nu va fi publicat. Cămpurile obligatorii sunt marcate cu *.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Centenarul Patriarhiei Romane